Yeni Mezunlar 2 Yıl Sigorta Priminden Muaf Olacak

Yeni mezun gençlere yönelik genel sağlık sigortasından faydalanması için yapılan düzenleme ile 2 yıl boyunca prim muafiyeti imkânı sağlanmıştı.

24.05.2021-12:36 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-12:43) Yeni Mezunlar 2 Yıl Sigorta Priminden Muaf Olacak

2020 - 2021 bahar dönemi önümüzdeki aylar içerisinde birçok üniversitede sona erecek. Öğrencilik statüsünü kaybeden yeni mezunlar iş bulma süreci başlıyor. Ancak iki yıl boyunca sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmaya devam edebilecekler. 10 Şubat 2016’da yapılan değişiklik ile yeni mezun kişilere 2 yıl boyunca prim muafiyeti getirildi. Bu değişiklikle, mezunlar iş bulana kadar sağlık sigortasından yararlanabilecek.

Bu değişiklik yapılmadan önce liseden ya da üniversiteden mezun olan gençler mezuniyet sonrasında ebeveynleri üzerinden sağlık hizmeti almaya devam edemiyorlardı.

25 YAŞINI AŞMAYANLAR YARARLANABİLİYOR

Yaş sınırı ve eğitime devam etme gençlerin gelir testine girerek GSS primini yatırması gerekmekteydi. Değişiklik sonrasında söz konusu gençler için iki yıllık süreyle GSS prim muafiyeti düzenlendi. Dolayısıyla liseden mezun olan bir genç 20 yaşını, üniversiteden mezun olan bir genç ise 25 yaşını geçmediği sürece bu muafiyetten faydalanabiliyor. Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere vakıf veya devlet üniversitesi öğrencisi olması fark etmeksizin, bütün üniversite öğrencileri Sosyal Çalışma Programları’na başvuru yapabilirler.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN YAPILABİLİYOR

Öğrenciliği bitmemiş yani okulunu uzatmış son sınıf öğrencileri ve 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri Sosyal Çalışma Programına internet üzerinden başvuru yapabiliyorlar. Başvurusu devam eden programlar www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yayımlanıyor ve öğrenciler kullanıcı girişi yaparak programları inceleyip başvuru yapabiliyorlar. Programa katılım sağlayan öğrencilerin sigorta girişinin yapılmış olması gerekli. Bu sebeple programa katılabilecek öğrencilerin başvuru sürecini takip etmeleri gerekiyor.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal