Farklı blok zincirler arasında transfer sağlayan Wanchain, birçok kişinin de dikkatini çekmektedir. Proje hakkında araştırmalar yapan yatırımcılar Wanchain’in ne işe yaradığını da öğrenmek istiyor. Bizde yazınız Wanchain hakkında merak edilenleri sizler için açıkladık. Wanchain ne işe yarar?
Wanchain, birbirinden farklı blok zincirler arasında transfer sağlayarak dijital varlık finansal piyasası oluşturmaktadır. Ekosistemde yer alan farklı kripto paraların, tokenlerin ve blok zinciri sayılarının arasında değer alışverişine yapacak merkeziyetsiz bir sistem bulunmamaktadır. İşte tam da bu noktada bağımsız bir blok zincir olan Wanchain, bu varlıklar arasında bir değiş tokuş işlemi yaparak zincirleri birbirine bağlar. Bu proje sadece para transferi için kullanılmamaktadır. Bununla birlikte akıllı sözleşmeleri, gizlilik koruma protokollerini ve yerel Wancoin (WAN) tokeni ile finansal işlem yapar.

2017'den bu zamana kadar zincirler arası bir alt yapı oluşturmaya Wanchain, 2021 başında ise merkeziyetsiz olan BTC-ETH ile doğrudan köprü kurdu. Bununla birlikte Wanchain, Bitcoin, Ethereum, Ripple ve EOS’u birbirine bağlayan bir merkeziyetsiz köprü oluşturmaktadır. Aynı zamanda Polkadot gibi diğer zincirleri de desteklemek için projeler oluşturmaktadır. Wanchain Çapraz zincir köprüsü kullanan ve birleşik merkezi olmayan bir teminat havuzu kullanmaktadır.
WAN coin nedir?
Wancoin (WAN), Wanchain platformunun yerel bir tokenidir. Bu platformda belirli miktar WAN tüketilmektedir. Işlem yapmanız durumunda zincirler arasında kullanılan doğrulama node’lerine WAN güvenlik depozitosu ödeme yapmanız gerekmektedir.
Wanchain nasıl çalışır?
Ethereum üzerinden işlem gören Wanchain, ayrı bir blok zincir olarak karşımıza çıkar. Wancoin ERC20 tokeni değildir. Proje içerisinde birçok parça bulunurken projenin temelini iletişim protokolü oluşturmaktadır.

Çapraz Zincir İletişim Protokolü: Wanchain’de Diğer zincirler arasındaki veri aktarımını sağlayan bir yoldur. Bu protokol için 3 farklı modül yer almaktadır. Bunlar şu şekildedir:
Kayıt modülü:Bir işlemin kaynaklandığı zinciri ve ayrıca aktarılmakta olan varlığı kaydeder
Zincirler arası işlem veri iletim modülü: Wanchain’e zincirler arası işlem talebini başlatır. Bu zincir ile node’un doğruluğu kontrol edilir. Doğrulayıcı node’den orijinal zincire yasal işlemi kolaylaştırır
İşlem durumu sorgulama modülü: İşlemin durumunu izler
Projenin temelinde ise zincirler arasındaki iletişim protokolü ile Wanchain’de yer alan ve tam tersi işlem ile değiş tokuş etme işlemi yapan bir akıllı sözleşme olarak karşımıza çıkar.

WAN coin nasıl alınır?
Birçok farklı kripto para piyasasında işlem gören Wanchain, projenin işlem gördüğü borsalardan hesap açarak bu coine ulaşabilir. Wanchain, Binance, KuCoin, DigiFinex, Huobi Global. piyasalarında işlem görmektedir.
Bu yazıda finansal bir tavsiye yer almamaktadır. Bu projenin amacı ve ne işe yaradığı hakkında bilgiler yar almaktadır.