07.02.2021-13:11 (Son Güncelleme:07.02.2021-13:11)

Teknoloji Çağı Biter Mi?

Tarih, dünümüzü bugünümüz ile kıyaslamamız için, geçmiş ile bağ kurup yarınlarda neler olacağını karşılaştırmamız için mükemmel bir bilim dalı olan teknoloji son bulur mu?

Öncelikli Teknoloji Nedir Bunu Bir İnceleyelim.

Teknoloji en eski çağlardan beri süre gelmiş olan bir gelenek haline gelmiştir. İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak için yapılan çalışmalar her geçen gün daha da artmasıyla birlikte teknolojiyi geliştirme hakkında daha da fazla bilgiler elde edilme konularında çalışmalar sürdürülmüştür. Bunu ilk tekerler yani taş devrine kadar götürebilme durumunuzda bulunmaktadır. Çünkü bulunan tek bir tekerler sayesinde otomobillerin zamanla şekil olması ve günümüzde vazgeçilmez bir araç haline gelmesine olanak tanımıştır. Buda aynı şekilde teknolojinin gelişmesi insanlar açısında her konuyu daha iyi bir hale getirmiştir.

Teknoloji Çağı Kapanır Mı?

İnsanoğlu için teknoloji, her zaman hayatının bir parçası olmuş ve hayatına yön vermiştir. Aslında düşünerek hareket eden ve mantık çerçevesinde yaşayan bir canlı için, bunun dışında bir yaşam biçimi düşünülemez. İnsanın günlük rutinine ve uzun vadeli çalışmalarına kolaylık sağlayacak teknolojiye sahip olması da, düşünce ve mantık doğrultusunda hareket etmesi ile alakalıdır. Yapılacak bir işin kolaylaştırılması, zaman tasarrufu, pratiklik ve fonksiyonelliği teknolojiyi insan ile bir bütün haline getirir.

Ana başlığımızda da belirttiğimiz üzere sizlere bu konumuzda Teknoloji çağının gelişmesi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle teknoloji nedir? Nasıl hayatımıza girdi? Hakkında biraz bilgi sahibi olalım. Teknoloji en eski çağlardan beri süre gelmiş olan bir gelenek haline gelmiştir. İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak için yapılan çalışmalar her geçen gün daha da artmasıyla birlikte teknolojiyi geliştirme hakkında daha da fazla bilgiler elde edilme konularında çalışmalar sürdürülmüştür. Bunu ilk tekerler yani taş devrine kadar götürebilme durumunuzda bulunmaktadır. Çünkü bulunan tek bir tekerler sayesinde otomobillerin zamanla şekil olması ve günümüzde vazgeçilmez bir araç haline gelmesine olanak tanımıştır. Buda aynı şekilde teknolojinin gelişmesi insanlar açısında her konuyu daha iyi bir hale getirmiştir.

Teknolojiniz Zararları Var mıdır?

Tabi ki de evet, her iyi bir şeyin mutlaka bazı dezavantajları bulunmaktadır. Hatta bazı dezavantajlar değerlendirilmeye kalkılırsa insan soyunun sonunu getirebilecek bir durum haline gelebilmektedir. Teknoloji her ne kadar insan hayatını kolaylaştıran bir nitelik halinde ilerlemelerini kat etse de aynı zamanda insanları yok edecek silahların gelişmesine de aracılık etmektedir. Eskilerde bir savaş dönemi olduğu zamanlarda insanlar atlarla veya develerle bulunan açık bir konuma giderek kılıç ve okları ile savaşırlardı. Fakat gelişen akıl almaz teknolojiler sayesinde şuanda tek bir tuşla büyük bir kıtayı yok edebilecek güçlüklerde bomların yapımına olanaklar sağlamıştır. Buna en iyi örnek ise atom parçacıkların geliştirilmesi ve atom bombası haline getirilmesidir. Bu seneler önce devletler arasında bulunan savaşlarda kullanılmış ve halen büyük acıların tazelenmesine sebebiyet doğurabilmektedir. Ama daha olumlu yönden de düşündüğümüz zamanlarda sağlık açısından da en iyi şekilde ilerlemeler kat ettiğini söyleyebiliyoruz. Aynı şekilde tek bir tuş sayesinde bir insanın hayatını kurtarabilmektedir.

Ceplerimize Kadar Giren Teknoloji

Bu başlığımıza en iyi örneği cep telefonlarımız üzerinden verebiliriz. Eskilerde cep telefonları sadece insanların birbirleri ile iletişim kurmaları için geliştirilmiş olsa da zamanla büyük bir değişime maruz kalarak en iyi konuma getirilmiştir. İlk bilgisayarı ve ilk cep telefonlarını hatırlayalım. Bunları ceplerimize sokmak imkânsız gibi bir durum olarak gözüküyordu dimi? Evet, bunları o zamanki bir kişiye deseydiniz sizlere gülerek alay konusuna alırlardı. Fakat şuan gördüğümüz üzere bir telefon insanların sesinden anlık görüntüsüne kadar her şeyi yapabilmektedir. Aynı zamanda gelişmekte olan bir bilgisayar sadece veri okuyabilen bir teknolojiye sahipken şuanda gelişen bütün araç ve gereçlerin öncüsü olarak yazılım dilleri altında karşımıza çıkmaktadır









Haber365
bilgi@haber365.com.tr