Bir Saniye Sonrasını Görmek İçin Can Atacağınız 15 Fotoğraf
Komik fotoğraflar, sosyal medyanın en komik fotoğrafları, tuhaf olaylar, ilginç fotoğraflar, enteresan fotoğraflar galerimizde.
Bir saniye sonrasını merak edeceğiniz 15 enteresan fotoğraf
Sosyal medyada 1 saniye sonrasını merak edeceğiniz ilginç fotoğrafları sizin için derledik.
Hepsi birbirinden ilginç olan bu fotoğraflarda kimine üzülecek kimine şaşıracaksınız.
İşte o fotoğraflar...
Fotoğraf çekerken nelere dikkat etmek gerekir?
Gerçek hayatta olduğu gibi, fotoğraf çekerken kişinin gözünün içine bakmak arada bir bağ oluşturur.
Birinin fotoğrafını çekerken, makineyi kişinin göz seviyesinde tutun. çocuklar söz konusuysa, bu, onların boyuna inmeniz gerekiyor demektir.
Çektiğiniz kişinin her zaman makineye bakması gerekmez. tek başına göz seviyesi açısı sizi resmin içine çeken kişisel ve davetkâr bir his meydana getirir.
Sade bir arka plan, fotoğrafını çektiğiniz objenin daha iyi görüntülenmesini sağlar. makinenizin vizöründen bakarken çektiğiniz objenin çevresini inceleyin. en sevdiğiniz yeğeninizin kafasından çıkan antenler, kulaklarından sarkan arabalar olmaması için özen gösterin.
Parlak gün ışığı, yüzde istenmeyen derin gölgeler oluşturabilir. yüzü aydınlatmak için flaş kullanarak gölgeleri yok edin. güneşli havalarda insan resmi çekerken flaşınızı açmayı unutmayın.
Dolgu flaşı veya tam flaş modunu seçebilirsiniz. fotoğrafını çektiğiniz kişi en fazla 1,5 metre uzaklıktaysa dolgu flaşı, daha uzaktaysa tam flaş modu gerekebilir. dijital bir fotoğraf makinesiyle sonuçları incelemek için fotoğraf görüntüleme panelini (lcd ekran) kullanın.
Bulutlu günlerde varsa sürekli flaş modunu seçin. flaş insanların yüzünü aydınlatır ve yüz hatlarının öne çıkmasını sağlar.
Bulutlu günlerin hafif ışığı bazen hoş sonuçlar verebildiğinden, flaşsız olarak da fotoğraf çekmeyi de tecrübe edebilirsiniz.
Fotoğrafını çektiğiniz nesne arabadan daha küçük bir objeyse, deklanşöre basmadan bir, iki adım yaklaşıp zoom (zum) kullanın.
Maksadınız fotoğraf karesini fotoğrafını çektiğiniz objeyle doldurmak olmalı. yakın çekimle, kalkmış bir kaş ya da serpiştirilmiş çiller gibi anlam katacak ifadeler yakalayabilirsiniz.
Ancak fazla yakına giderseniz fotoğrafınız bulanıklaşır. çoğu fotoğraf makinesinin en yakın odak mesafesi yaklaşık 90 cm ya da makinenizden bir adım uzaklıktadır.
Fotoğraf makinenizin en yakın odak mesafesinden (emin olmak için makinenizin kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz) daha yakına giderseniz fotoğraf bulanık çıkar.